pondělí 8. února 2016

KOMENTÁŘ: Benoit Paire ukázal (opět) svou temnou tvář


To, že mám pro francouzského tenistu do jisté míry slabost a patří mezi mé oblíbené hráče, poznáte určitě ještě ze spousty příspěvků na tomto blogu. V současnosti světová 21ka Benoit Paire z Francie dnes vypadl v prvním kole turnaje v Rotterdamu, což se mu stalo v této sezóně už počtvrté...

Benoit Paire vstupoval do letošní sezóny jako světový hráč číslo 18. V loňské sezóně získal svůj první turnajový titul na antuce v Bastadu a památná je jistě jeho výhra 3:2 na US Open proti Kei Nishikorimu. Loňská sezóna byla pro Paireho vydařená, protože po návratu po zranění dokázal vyhrát několik challengerů a vystoupal ze 126. místa až na zmiňovanou 18. příčku.

Samozřejmě. Benoit Paire patří mezi psychicky labilní jedince, ale přiznávám se, že mi to při tenise není cizí a úplně proti srsti mi to není. Z toho samého důvodu fandím například Fabiovi Fogninimu. To však neznamená, že se se všemi kousky, kteří tito dva zmiňovaný borci na kurtech předvádí, ztotožňuji.

Benoit Paire se na prvním turnaji sezóny v indickém Čennaí dostal až do semifinále, kde podlehl kamarádovi Wawrinkovi, od té doby to však s formou francouzského tenisty narozeného v Avignonu není nikterak slavné. Od indického turnaje totiž vyhrál pouze jediný zápas v Aucklandu proti specialistovi na čtyřhru Venusovi. Od té doby samé porážky - 0:2 s Rosolem, 0:3 s Rubinem na Australian Open, 0:2 s Mathieum v Montpellier...

Dnes se Benoit Paire postavil na halovém turnaji v Montpellier Chorvatovi Ivanu Dodigovi. Hned v prvním gamu na příjmu měl Paire šanci vzít zkušenému Chorvatovi podání, ale neuspěl a od té doby bylo vše špatně. Údery raketou do kurtu byste nespočítali na jedné ruce. Poslední výměna první sady pojatá velmi exhibičně a dá se říct záměrně vypuštěná. Ve druhé sadě už Benoit Paire začal vypadat, že ho utkání skutečně zajímá a dokázal držet s Chorvatem krok déle. Za stavu 4:5 odvrátil Paire jediný brejkball druhé sady a konal se tiebreak. Do něj vstoupil Francouz skvěle, jenže následné hloupé chyby jeho celou snahu poslaly do kytek. Pokažený kraťas a několik dalších vyhozených jednoduchých úderů znamenaly vítězství Ivana Dodiga.

Jsem zvědavý, zda-li Benoit Paire dokáže najít chuť do této sezóny, která pro něj odstartovala dobře, ale poslední výsledky nestojí opravdu za nic. Co jiného může Paireho motivovat, než touha obhájit vloni získané body? Těžko říct. S takovými výkony, jako předvedl proti Mathiemu a Dodigovi, si o tom však může nechat zdát.

(7) Benoit Paire - (Q) Ivan Dodig 4:6, 6:7 (4)

Žádné komentáře:

Okomentovat